2019-06-21

Nolan: Tulime Eestisse korralikku kino tegema

Filmirežissöör Christoper Nolan kinnitab, et ei lahku Eestist enne, kui liiklus kõigil Eesti teedel ja tänavatel on peatatud. «Vajadusel taotleme raha juurde ka teie valitsuselt, nii et mida kauem kestab vastupanu, seda kallimaks see teile endile läheb,» toonitab Nolan uudisteagentuurile Nonsense News.

Elu kui Hollywoodi filmis – Nolani initsieeritud spektaakel on suvisel uudistevaesel ajal ajakirjanikele tõeline kinematograafiline kingitus – režissöör etendab selles kurikaela rolli, kelle eesmärgiks on halvata kõigepealt pealinna ning seejärel kogu riigi maanteeliiklus. Linna- ja riigiisad aga teevad nii ühiselt kui eraldi jõupingutusi, et tema plaane nurjata.

Ent esialgu paistab pahalane järjest võtma vahevõite – pigistab valitsuselt välja 5 miljonit eurot, suudab ühe episoodi etendada muinsuskaitsealusel ahritektuuripärlil linna mereväravas ning esialgu paistab õnneks minevat ka plaan esimene teelõiguke pealinnas kinni panna. Teda abistavad seejuures ka mitmed kohalikud käsilased.

Kino on igatahes korralik ja ajakirjandus surfab Nolani löödud laineil mõnuga. Eks siis saab näha, kuidas saaga lõppeb ning kas läheb linakunstnikul korda kogu Eesti teed sulgeda või jääb siiski peale valguse eest võitlev pool ning pahalane koos oma jüngritega pagendadakse tagasi allakäiva läänemaailma kultuurirämpsu sisse redusse.

Ajakirjanikega kohtumise lõppedes tõuseb Nolan otsustavalt, tõstab nimetissõrme, sõnab tähenduslikult: «Sator opera tenet arepo rotas!» ning kaob kiirelt fotokaamerate klõbisevate pilkude vaateväljast.

Kommentaare ei ole: