2008-03-18

Tallinn piirab piletite ostuvõimalusi

Foto: PostimeesSeoses pealinna ühistranspordis üha vähemate piletita sõitjate tabamisega otsustas Tallinna linnavalitsus vähendada ühistranspordi piletite ostmise võimalusi, et tagada jätkuv rahavoog, mis kasseeritakse sisse trahvidena piletita sõitjatelt.

Esimese sammuna pole alates 24. märtsist enam võimalik piletit osta sõidukijuhtide käest ning mõne nädala jooksul pärast seda lõppeb üksikpiletite müük ka tavakaubandusvõrgus.

«Läbiviidavad muudatused ühistranspordipiletite müügisüsteemis haakuvad ühtlasi ID-pileti arendusprogrammiga,» kommenteeris tulevasi muudatusi ID-pileti töörühma kuuluv Allan Alaküla.

Alaküla sõnul vähenevad seeläbi ühtlasi ka tavapiletite müügiga kaasnevad kulutused ning seeläbi muutub üha enam õigustatumaks ID-piletite süsteemi edasine arendustöö.

Kui tulevikus peaks ühistranspordis toimuvaga sarnane tendents ilmnema ka tasulise parkimise puhul ning piletita parkijate arv vähenema, siis võetakse kindlasti ka arutlusele parkimispiletite ostuvõimaluste piiramise küsimus, lisas Alaküla.

Kommentaare ei ole: