2016-09-06

Lamburite üleskutse: «Septembris ei koo!»

(foto: «Septembris ei koo!» logo)
Eesti Lambakasvatajate liidu eestvedamisel toimub esmakordselt aktsioon «Septembris ei koo!», juhtimaks tähelepanu probleemile, et lambakasvatuse ühe saaduse – villaga – pole praegusel ajal midagi peale hakata.


«Kes püüab villa turustada omal käel, kes seda ise väärindada, pestes ja lastes lõngaks kedrata, ent viimasegi võimalusi on meil hetkel ahtalt,» kirjeldab olukorda liidu juhatuse esinaine Karoliine Hõbelõng uudisteagentuurile NNS.

«Kurb tõdeda, aga paljud lamburid panevad villa lihtsalt lauda taga põlema...» Kergem polevat ka ei kitsekasvatajatel ega kassi- ja koeravilla tootjatel. Oma moraalse toetuse kampaaniale on andnud ka nemad. «Praegu on meil küll palju villa, ent kisa pole üldse,» sõnas Hõbelõng.

«Eestlane väga ei koo mitte ainult septembris, vaid ka augustis, oktoobris ega ka ühelgi teisel kuul,» tõdes lambakasvatajate eestkõneleja kurvalt. «Nii võib oodata, et aktsiooniga liituvad paljud, kuna oma suhtumist kudumise suhtes nad muutma ei pea ja loodame saada palju kaasalööjaid!»

Kui keegi aktsioonis osalejatest ka septembris peaks kogemata kuduma juhtuma, siis paluvad korraldajad sellest ausalt teada anda, et ka teised saaksid sellest õppust võtta – et mingit karistust septembris kudujate suhtes rakendada pole kavas, on aus ülestunnistus vaid enese südametunnistuse kergenduseks.

Kommenteeri ja liitu aktsiooniga Facebooki-lehel «Septembris ei koo!».