2008-04-08

Ühissõidukite prioriteedisüsteem laieneb ka laevadele ja lennukitele

[Foto: Ivo Kruusamägi]Tallinnas kasutusele võetud ühistranspordi prioriteedisüsteem rakendadakse pärast testperioodi lõppu tööle ka Tallinna lahel ning õhuruumis Tallinna ümbruses. Bussi- ja trollijuhid asuvad lisaks tavaliiklusele korraldama ka pealinna suunduvat ning sealt lähtuvat laeva- ning lennuliiklust.

Ühe esimesena liidetakse süsteemiga Prangli loodetipus olev majakas, mis asub korraldama ka Helsingi suunalt saabuvate õhusõidukite liiklust.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on süsteemi esimesed testipäevad toonud välja küll mõningaid puudusi, ent testperioodi vältel loodetakse need kitsaskohad kõrvaldada ning süsteemi töökindlust tõsta vähemalt paari protsendipunkti võrra.

Abilinnapea sõnul ei tohiks samuti karta, et Tallinna bussi- ja trollijuhid põhitööle lisanduvate kohustustega hakkama ei peaks saama. Mutli sõnul on Tallinna külastavate laevade ja lennukite arv tühine võrreldes pealinnas ringi tiirutavate busside ja trollide koguarvuga.

Süsteemi vastu on juba huvi tundnud ka Eesti Raudtee, lootes Tallinna bussi- ja trollijuhte projekti tasuvuse korral kasutada juba üle-Eestiliselt nii reisi- kui ka kaubarongide liikluse korraldamisel.

Kommentaare ei ole: