2013-07-14

FOTOD: Piirivalvekolledžis alustas õpinguid 11 vietnamlast

foto: Tuoi Tre
Alternatiivina väljasaatmisele valis 11 illegaalselt Eestisse sisenenud vietnamlast õpingud piirivalvekolledžis. Eesti piirivalve on viimastel aastatel üha suurenevas immigrantide tulvas vaevlemas ka kaadriprobleemi käes, mistõttu pakutigi vietnamlastele võimalus asuda õppima piirivalvuriks.



«Vietnamist pärit isikute poolt on meil viimastel aastatel enim sisenemiskatseid, mistõttu on tulevastel piirivalvuritel nö trumbina tagataskust võtta vietnami keele oskus ja ühtlasi tunnevad nad riiki pürgijate taktikat,» kommenteeris kolledži direktor vastsete õppurite omadusi. «Ka on nad näidanud, et on võimelised meie loodusmaastikul varjatult liikuma ning on tugeva enesemotivatsioonivõimega,» lisas ta.

Esimesed vietnamlastest piirivalvurid peaksid plaanide kohaselt asuma Eesti mandripiiri valvama järgmise aasta kevadel. Tulevikuplaanidest avaldas piirivalvekolledži direktor, et lisaks on kavas õppima võtta ka afgaane ning pakistanlasi, ent seni pole õnnestunud neid piisavas koguses piiril tabada.


Õppima asujad läbisid põhjaliku tervisekontrolli.
foto: cc by-nc-nd 2.0
Vastsed õppurid oma muskulatuuri demonstreerimas.
foto: cc by-nc-sa 2.0
Kolledži sööklas on võimaldatud vietnamlastel valmistada ka omi rahvusroogi.
foto: cc by-nc-sa 2.0
Vietnamlaste põhitaktika on varjumine.
foto: cc by-nc-sa 2.0
Ühtlasi on vietnamlastest õppurid teinud ettepaneku rajada piiri efektiivsemaks valvamiseks ulatuslik tunnelite süsteem.
foto: cc by-nc-nd 2.0
Tudengid asuvad õppima piirivalvekolledži värskelt renoveeritud õppehoones.
foto: cc by-nd 2.0
Tudengid asuvad õppima piirivalvekolledži värskelt renoveeritud õppehoones.
foto: cc by-sa 3.0




Kommentaare ei ole: