2022-05-15

Paljastus enneteadmatu narkokartell Euroopas

Eesti sisekaitsepolitseiamet tutvustas tänasel esitlusel möödunud aasta sündmusist pajatavat aastaraamatut. Ühe suurima töövõiduna toodi välja seniteadmata narkokaubandusvõrgustiku koodnimega «Hansaplant» avastamisest.

Mis nimesse puutub, selgitab uurimise käiku preprokuprekuratuuri prepakatuuri preprokuraator Elsa Eimidagi: «Ei, meil on alust arvata, et see nimi on täiesti välja mõeldud... Isegi mõte mingist sellisest reaalsest eksisteerivast ettevõttest on juba absurdne...»

«Kuidas saab üldse keegi sellise mõtte peale tulla, et müüa taimi, ja et inimesed ka reaalselt ostaksid, kui kas müüdav taim pole kohalikku olustikku mõeldav ja sureb peatselt või siis on kohalik taim ja mida võiks enesele paljundamiseks leida ka vabalt loodusest.»

Selline väljamõeldud süsteem ei erine väga palju veel alles hiljuti keelustatud loomakasvatusest ja -kaubandusest, kui vaid selle poolest, et näib igati «roheline».

Ja kasvõi mõte sellest, et keegi tahaks endale osta nt. lumepalli-põõsast või kadakat – minge kasvõi maale vanaema juurde ja tal on tagahoovis olemas suurepäraselt õitsev lumepalli-põõsas ja isegi kolm kena kadakat, mis bussi katusele seotult vildivabriku turismireisilt Saaremaale koju kaasa toodud.

«Nad maskeerusid legaalse näiliskesta taha, mis jättis mulje justkui reaalselt eksisteerivast taimekaubandusest. Täitsid kõiki raamatupidamiseeskirju ja maksid isegi makse!» avaldas uurija... «Enam nad nii teha ei saa,» oli ta löödud.

Kommentaare ei ole: