2011-11-07

Homofoobist vaimulik vaenab võrdõiguslikkuse volinikku

[Foto: Eesti Kirik]
«Homofoobia on osa Eesti rahva ja kultuuri traditsioonilistest väärtustest, mida ei tohi halvustada,» kommenteeris Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Saarte praostkonna praost Veiko Vihuri soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sepperi hiljutist sekkumist Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku siseasjadesse seoses endise vaimuliku väidetava diskrimineerimisega seksuaalse orientatsiooni põhjal ja äsjast väidetavat rassilise diskrimineerimise juhtumit seoses Saaremaa jooksuvõistlusega, vahendab uudisteagentuur HMS.

«Juba meie vaarisad kasvasid üles teadmisega, et peded on värdjad. Iga eestlane, kes peab pühaks esivanemate pärandit, annab selle teadmise edasi ka oma lastele. Vaba inimene vabal maal peab teadma, et ta võib riistaimejaid puhta südamega peksta, tal on selleks õigus, sest erinevalt neist on ta oma kodumaal, kuradi pederaibetel aga pole siia mingit asja. Homod on saatanast!»

Täna uudisekanalitele saadetud pöördumises tõdeb Vihuri, et Eesti Vabariigis on välja kujunemas kafkalik, autoritaarsele režiimile omane asjadekorraldus, kus rikutakse homofoobsetele ühendustele seadusega tagatud autonoomiat ning tavakodanikke hirmutatakse diskrimineerimissüüdistuste ja -menetlustega."

"Tuleb tõdeda, et oma panuse hirmu ja süü õhkkonna kujundamisse on andnud ka sotsiaalministeeriumi toetatud kampaania "Erinevus rikastab", mis tegeleb homofoobseid väärtushinnanguid järgivate kodanike halvustamise ja sildistamisega lausa riiklikul tasemel ja maksumaksja raha eest," räuskab Vihuri.


Varem samal teemal:

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sa oled vist ise samuti veidi kallutatud huvidega, eks?

Sind see ei pane muretsema, et maksuraha kulutatakse lasteaedade asemel täiskasvanud homoseksualistide promomisele?

Lauri ütles ...

Austatud homofoob Anonymous, järgmine kord kirjuta oma nimi ka alla.