2001-05-11

Kodune toiduvalmistamine keelatakse

Majandusministeeriumis ette valmistatud uue toitlustusseaduse eelnõu kohaselt ei tohi süüa enam ise teha ega lasta seda teha vabalt valitud kokkadel, vaid selleks peab palkama registreeritud toitlustusfirma.

"Arvestades täna Eestis toimuvat on vajalik üheselt mõistetavalt sätestada toitlustamise võimalikkus ilma toitlustusloa, -projekti ja registris registreeritud toitlustajateta," seisab majandusministeeriumi seletuskirjas eelnõule.

Seaduseelnõus seisab, et toitlustamine peab toimuma vastavalt toitlustusprojektile ja vajalik on toitlustusluba.

Toitlustada võib majandusministeeriumi nägemuse kohaselt vaid ettevõtja, kes on registreeritud riiklikus erinõuetega tegevusaladel tegutsevate ettevõtjate registris.

Eelnimetatud tingimused ei kehti ainult söömaaegadele, mis on lühemad kui 60 sekundit ja kus osaleb vähem kui neli inimest.

Eelnõu üks väljatöötaja majandusministeeriumi toitlustusregulatsiooni talituse juhataja Malev Pikkaru põhjendas seadust sellega, et toitlustamise juurest võhikud eemale tõrjuda.

"Küsimus on ju selles, kas inimene, kes pole toitlustust õppinud, on pädev nii toitlustama, et see oleks ohutu," ütles Pikkaru Veelehele.

Ta märkis, et seaduseprojekti eesmärk on kärpida ka musta turgu.

Kommentaare ei ole: