2000-02-08

Tuntud Rootsi heategevuslane Karlsson (katuselt) hukkus lennuõnnetuses

Täna Tartus viibinud ja linna kohal efektseid piruette sooritanud Rootsi vanameistrit lennunduse alal, keda rahvasuu ka "lendava tündrina" tunneb, tabas raekoja kohal tiireldes kenake üllatus.

Nimelt oli ootamatult ummistunud spetsiifiline ja ainulaadne pumbadüüs. Pumba järsk seiskumine põhjustas kiireloomulise tõrke ka kaarjas lennutrajektooris, mis lihtsalt katkes.

Laste vaimustatud (veel arvati, et tegu on kukemaalija omanäolise uue trikiga) kilkamise saatel prantsatas maailmas palju kuulsust kogunud isik munakivisillutisele ning alustas intsnsiivset rögisemist. Ka nüüd ei lõpetanud linna pisipere tema ümber tunglemist, lunides spetsiaalselt prominendi linnatuleku puhul väljaantud temaatilistele piltidele autogramme.

Esimesi shokeeritud karjeid hakkas kostuma paar minutit hiljem, peale kultuuriguru ulatuslikku veresülgamisprotsessi ning viimaseid korinaid.

Laste lemmiku poolt pakutud ehe vaikimine sundis jõnglasi tagasi tõmbuma ning võimaldas nii läbipääsu juhuslikult kohalviibinud lapsevanemast doktorile, kes diagnoosiski lihapalliarmastaja surma.

Katuse Karlssoni manager, praeguseks 64 aastane Väikevend kinnitas, et praegu ei ole võimalik kindlalt öelda, kelle süül õnnetus aset leidis. Ta lisas ka, et süüd on antud juhul väga raske kellegi kaela veeretada, kuna endine "vaasalinna väiketont", praegune lapikuks litsutud väike vanamees, ei lubanud kedagi oma mootori kallale, kinnitades ka oma üha süvenenud seniilsusbaasil, et tema ise on "maailma parim" mootoritundja ja -remontija.

Autor: Juhan Voolaid

Kommentaare ei ole: